Трилогията Тайсън Фюри – Дионтей Уайлдър официално е факт. През тази седмица беше обявено, че двама от най-великите боксьори в тежка категория в наше време ще се изправят отново един срещу друг. Датата е 24 юли, я мястото на голямото събитие е Лас Вегас. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

Той добави, че Фюри е трябвало да излезе срещу Антъни Джошуа, за да определят абсолютния световен шампион в тежка категория, но Бронзовия бомбардировач е провалил плановете им, след като арбитражният съд в САЩ отсъди, че трябва да има трети мач.

"Заканите между двамата започнаха веднага. Ставаме свидетели на грандиозни заплахи за чупене на глави, кървища и т.н. Нещо типично за големия бокс. Първият мач между двамата през 2018 г. завърши наравно, но после Фюри нанесе първа загуба в кариерата на Уайлдър, след като буквално го прегази като валяк и нокаутира в 7-ия рунд. Именно заради това сега британецът е считан за фаворит", каза още Коларов.

Относно наградните фондове, той заяви, че този път лъвският пай ще е за Фюри, защото той е действащ шампион на Световния боксов съвет, докато в предните два сблъсъка поясът принадлежеше на американеца.

"Изплащането от системата pay-per-view бъде 60 на 40 в полза на Фюри. От тях проумотърите очакват да спечелят около 100 млн. долара. Отделно за Циганския крал има гарантирани 30 милиона долара, за Уайлдър 20 млн. долара. За сравнение, от втория мач между двамата за американеца имаше гарантирани малко над 15 млн. долара, а за Фюри почти 11 млн. долара", каза още Коларов.

Вижте видеото с целия разговор. В него гостът говори и за Евро 2020.   

Снимка: БГНЕС