Галерия

Една от големите фигури в британския и световния бокс в последните години – Рики Хатън (45-3) призова международните организации да отменят клаузите за реванши, когато става въпрос за мачове за титли. Бившият шампион в лека-полусредна категория направи този коментар във връзка с невъзможността да се провеждат срещи за обединяване на пояси.

Според Хатън, клаузите за реванши отнемат от истинността на бокса и възпират феновете да гледат различни и по-интересни двубои. Той визира предстоящия втори мач между Антъни Джошуа (24-2) и Олександър Усик (19-0). Украинецът е длъжен да даде реванш на Ей Джей, след като го победи на 25 септември. В противен случай той ще бъде лишен от титлите на WBA, WBO, IBF и IBO, които си спечели заслужено.

„Знам, че клаузите са там, за да осигурят огромни приходи на организаторите. Винаги един реванш носи повече пари. Но това руши играта. По този начин мачове, които толкова много искаме да видим, остават далеч в бъдещето. Така стана с Фюри (30-0-1) и Джошуа, заради клаузата на Уайлдър (42-1-1). Така ще стане и сега, било то с Фюри – Ей Джей или Усик”, коментира Рики Хатън, цитиран от Boec.bg.

Той допълни, че много би искал да види мач между Тайсън Фюри и Усик. „Това ще бъде изключително интересна битка. Призовавам Джошуа да се отдръпне, за да я видим. Това ще му се отрази добре и на него, да направи един-два по-леки боя и после да се бие с победителя от този мач”.