Кирил Милов и Радослав Георгиев започват днес участието си на Световното първенство по борба за мъже и жени, което се провежда в Осло, Норвегия, пише Boec.bg.

Милов, който е сребърен медалист от шампионата на планетата, провел се в Бъдапеща през 2018 година, започва от фазата на квалификациите. Първи негов противник ще бъде представителя на домакините – Маркус Лорън, който е 5-и от последното Световно за юноши.

В категорията на дупничанина отсъстват двете най-големи звезди, а именно Муса Евлоев и Артур Алексанян. Евлоев, който няма загуба на тепиха от 2017 година и е настоящ олимпийски, световен и европейски шампион, си взе почивка след спечелената олимпийска титла в Токио.

Алексанян, който загуби именно от Евлоев във финала на Игрите, също реши да пропусне световния шампионат.

Радослав Георгиев, който се състезава при най-тежките (до 130 кг), започва от квалификациите като първи негов противник на тепиха ще бъде Сону Сону от Индия. При успех родният борец ще спори във фазата на 1/8-финалите срещу победителя от сблъсъка Сиздиков (Казахстан) – Марвик (Норвегия).

При най-тежките не участват и четиримата медалисти от Олимпийските игри в Токио – Михайн Лопес (злато), Риза Каялп (сребро), Себах Шериати (бронз) и Сергей Семьонов (бронз).

Схватките започват в 11:30 часа българско време.

До момента Бългрия спечели един медал – титла на Биляна Дудова в категория до 59 кг.