Джаред Андерсън, който е един от младите американски таланти в тежка категория, смята, че Тайсън Фюри ще успее да защите титлата си в третия сблъсък между него и Дионтей Уайлдър. Именно Андерсън беше един от спаринг партньорите на Фюри за сблъсъка с „Бронзовия Бомбардировач“, пише Boec.bg.

„Аз съм пристрастен. Искам да кажа, че съм за Тайсън Фюри. Мисля, че той ще спечели до седмия рунд като до тогава той ще спре Уайлдър“, разкри американецът пред „BoxingScene“.

Самият Андерсън ще вземе участие в боксовата гала, която ще оспори за трети път световната титла на WBC между Фюри и Уайлдър.

Джаред, който е известен с прозвището си „Голямо бебе“, ще има за противник, в „T-Mobile Arena“ в Лас Вегас, непобеденият руснак Владимир Терешкин.

Андерсън е с общ баланс от 9 победи в 9 срещи на професионалния ринг. Всичките си успехи той е записал преди финалния гонг (с нокаут). Интересното е, че последните си 5 двубоя Андерсън е изиграл в рамките на едва 10 месеца (между юни 2020 и април 2021 година). За последно той нокаутира Джеремая Карпенси през април.

Терешкин, от своя страна, има 22 успеха и 1 равен сблъсък. 198-сантиметровият руснак е спечелил 12 срещи с нокаут.

Една от най-силните боксови гали за годината ще се проведе в събота срещу неделя българско време. „Черешката на тортата“ – мач номер три между Фюри и Уайлдър ще се състои в ранните часове на неделния ден.

Снимка: БГНЕС