България гостува на Литва, а Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър се изправят един срещу друг за трети път. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

Най-евтините национални отбори в Европа: 

Отбор Цена
Сан Марино  930 хил. евро
Андора 1,9 млн. евро 
Фарьорски острови 4 млн. евро
Естония 6,6 млн. евро
Малта 6,7 млн. евро
Литва 7,13 млн.евро
Латвия 8,1 млн. евро
Молдова 10 млн. евро
Азербайджан 12,9 млн. евро
Кипър 14, 8 млн. евро
Черна гора 16,3 млн. евро
Казахстан 20,7 млн. евро
България 22,35 млн. евро


"Литва и България са два от най-евтините отбора в Европа и това едва ли е изненада за някого. Нито балтийците, нито ние имаме футболисти в големите клубове на Стария континент. Петко Христов е единственият българин, който играе в някое от Топ 5 на европейските лиги. Той носи екипа на италианския Специя, но е оценен на едва 450 хиляди евро. Имаме и двама представители в Серия "Б" – Валентин Антов, който играе в Монца и струва 2 млн. евро, както и Атанас Илиев от Асколи, оценен на 700 хил. евро. Иначе целият ни национален отбор струва малко над 22 млн. евро. Този на Литва е доста по-евтин: 7 млн. евро, а най-скъпите им футболисти са Арвидас Новиковас, Фьодор Черних и Едгарас Уткус, които са оценени на 600 хил. евро", заяви Коларов.

Той говори и за боксовия мач между Тайсън Фюри и Дионтей Уайлдър. Те се изправят помежду си за трети път, след като британецът беше задължен от американския съд за нова битка за пояса на Световния боксов съвет (WBC).

"Залогът отново е титлата. В кариерата си Фюри има 31 успеха и 1 равенство, което е именно срещу Уайлдър. На 1 декември 2018 г. двамата сътвориха истинско шоу, което завърши без победител. На 22 февруари 2020 г. отново се изправиха един срещу друг и Циганския крал размаза Бронзовия бомбардировач. Това е и единствената загуба на Уайлдър в 44 мача. Относно хонорарите, за Фюри са предвидени 25 млн. евро, за американеца малко над 17 млн. евро. Отделно настоящият шампион ще спечели 60% от телевизионните излъчвания, 40% са за Уайлдър", каза още Коларов.

Вижте видео с целия разговор. В него гостът говори и за представянето на българите на Световното първенство по борба в Норвегия. 

Галерия

Снимки: БГНЕС