За втора поредна година ЦСКА и Лудогорец са с най-евтините отбори в групите си на евротурнирите. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в рубриката си "Спорт и бизнес" в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

"Червените са в група "С" на новия турнир на УЕФА – Лигата на конференциите. Там компания им правят Рома на Жозе Моуриньо, норвежкия шампион Бодьо/Глимт и Зоря Луганск. Италианският клуб е най-скъп от всички – почти 420 млн. евро. Следват украинците с 18,6 млн. евро и скандинавците, които са оценени на 14,4 млн. евро. ЦСКА е малко по-евтин – 14 млн. евро", каза Коларов, след което говори и за Лудогорец, който се състезава в Лига Европа.

"Най-скъп в групата на разградчани е Брага – 126 млн. евро. Следват Цървена звезда – малко над 57 млн. евро и Мидтиланд – почти 40 млн. евро. Лудогорец е оценен на 34,5 млн. евро. Иначе част от съперниците са познати за нашите отбори. През 2017 г. Лудогорец победи с 2:0 португалците като гост, а у нас направи 1:1 и прескочи групата си. През 2016 г. "орлите" елиминираха Цървена звезда в квалификациите на Шампионска лига (2:2, 4:2 след пр.), но през миналия сезон отпаднаха от Мидтиланд (0:1) в същия турнир. Помним пък как миналия сезон ЦСКА не загуби от Рома – 0:0 в Рим и 3:1 в София в групите на Лига Европа, а през 2019 г. отпадна от Зоря в квалификациите на Лига Европа (1:1, 0:1), но тогава "червените" имаха сериозни претенциите към съдиите и в двата мача", припомни гостът.

Скоро очаквайте видео с целия разговор.Той говори и за снощните мачове на ЦСКА и Лудогорец в Европа. 

Снимка: БГНЕС