Галерия

Големият реванш между Дионтей Уайлдър и Тайсън Фюри вече чука на вратата. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Живка Попатанасова.

Непобедените боксьори ще се изправят един срещу друг в Лас Вегас в ранните часове на неделя сутринта. "Коефициентите за победа са равни. Това е напълно нормално с оглед на първия сблъсък, когато Уалйдър и Фюри не се победиха. Англичанинът на два пъти беше пратен в нокдаун, но се съвзе. От друга страна имаше повече удари и според по-голяма част от специалистите Фюри трябваше да спечели. Но това е минало, всички погледи сега са вперени в реванша", заяви Коларов.

Относно наградните фондове, той каза, че двамата ще разделят приходите поравно. "Още не се знае какви са сумите. През 2018 г. Уайлдър взе 11 милиона паунда, а Фюри 7,7 млн. Очаква се сега те да бъдат по-големи. Една от причините е, че цената пей пър вю е увеличена с 5 паунда, сравнение с първия мач. Друго интересно нещо е, че в договора има клауза за трети двубой, който може да бъде поискан от загубилия. В такъв случай победителят от реванша ще прибере 60% от приходите. Не е изключено да видим трилогия", добави Коларов.

Той каза още, че при успех за Уайлдър, американецът ще е защитил пояса си на Световния боксов съвет за 11 път, с което ще задмине легендата Мохамед Али. "Пред него ще са единствено Джо Луис, Лари Холмс и Владимир Кличко", каза още гостът.

Накрая той добави, че до момента Уайлдър и Фюри са демонстрирали взаимно уважение, но на последната пресконференция искрите са започнали да прехвърчат. "Обиждаха се, сбутаха се и се наложи охраната да се намесва", завърши редакторът.

Вижте с целия разговор