Галерия

Бащата на Тайсън Фюри – Джон заяви ясно и категорично кой трябва да е следващия съперник на сина му. “Циганския крал” защити световната си титла в тежка категория на WBC след брутален мач с Дионтей Уайлдър. Британецът ликува с нокаут в 11-ия рунд, а тепърва срещата ще бъде коментирана и анализирана, за да се постави високо сред най-добрите в историята.

За момента следващ съперник на Тайсън Фюри се очертава да бъде Дилиън Уайт. Той ще защитава на 30 октомври званието си на официален претендент на WBC, като ще се изправи срещу Ото Валин. При положение, че не допусне изненада, именно британецът ще бъде посочен за противник на шампиона. Джон Фюри обаче не смята така.

“Тайсън трябва да преследва мач с Усик. За мен трябва да е или Усик, или нищо. Не бих гледал към останалите имена, защото не са от класата на Тайсън. Дали Дилиън Уайт ще бие Дионтей Уайлдър? Не”, констатира Джон Фюри, който е категоричен, че нито един друг мач не би имал смисъл за неговия син.

В същото време той не пропусна да критикува поведението на Уайлдър преди и след сблъсъка. “Като мъж, какъвто съм аз, ако ме бие по-добрият, ще оставя различията ни настрана и ще кажа “добра работа”. За мен Дионтей обезличи представянето си, с отказа да поздрави Тайсън. Той даде цялото си сърце в този мач, би се като воин, но след това предаде всички с поведението си”, категоричен е Джон Фюри.

Материал на Boec.bg