Галерия

Треньорът на Тайсън Фюри – Шугър Хил Стюард сподели през какви емоции е преминал по време на третия сблъсък с Дионтей Уайлдър. „Циганския крал” нокаутира „Бронзовия бомбардировач” в 11-ия рунд, за да запази световната си титла в тежка категория на WBC. Той обаче преживя кризисен момент в четвъртия рунд, когато бе повален на два пъти в нокдаун.

По думите на Стюард, той не е бил притеснен от случващото се в онзи момент на ринга. Напротив, специалистът е вярвал, че Тайсън не е наранен от точните попадения на американеца и точно това споделя пред Sky Sports, връщайки се към мача на 9 октомври.

„В онзи момент си помислих „Събери се, стани. Не повтаряй тази грешка”. Видях, че е добре, че не е наранен. Това е инстинкт. Рундът продължаваше, но аз вече започнах да следя други неща, които бяха по-важни, за да му ги кажа на почивката. Така или иначе, нямаше какво да направя”, връща се назад треньорът, цитиран от Boec.bg.

Шугър Хил допълва, че е бил на 100 процента убеден, че Фюри ще продължи да доминира в мача. „Основното след този рунд? Дишането. Трябваше да възстановя дишането му, да се отпусне преди следващия. Бях 100 процента уверен, че е добре и той го доказа, като контролираше изцяло мача от 5-ия рунд натам”.

Фюри започна работа със Стюард в края на 2018-а, след равенството в първия мач с Уайлдър. Тогава той се раздели с Бен Дейвисън. Специалистът обаче отказва да прегърне позитивите от партньорството им.

„Аз и Тайсън сме страхотен отбор, динамично дуо. Хората се опитват да ми прехвърлят всичкия позитив, но аз го давам директно на Фюри. Много треньори правят верните указания, но ако боецът не ги изпълни? Когато му кажа нещо, той го прави, без въпроси”.

Снимки: БГНЕС