Дионтей Уайлдър изглежда не си поплюва и не знае кога достатъчно, означава достатъчно. „Бронзовия бомбардировач“, който на 9 октомври допусна втора поредна загуба с нокаут от Тайсън Фюри, е поискал четвърти двубой с шампиона на WBC!

35-годишният американец още не се е възстановил от боя, който отнесе в Лас Вегас, но изглежда ще потърси начин да се качи още веднъж срещу „Циганския крал“. Според думите на един от неговите промоутъри – Шели Финкел обаче, амбицията на Уайлдър ще бъде охладена.

„Дионтей говори с мен за още един мач с Тайсън. Той е боец, не се предава, истински воин. Наясно сме обаче, че такава среща не може да се проведе сега. Тя наистина стои в нашето съзнание, но в малко по-обозримо бъдеще“, обясни ситуацията Финкел, цитиран от Boec.bg.

По думите му, Дионтей ще изиграе поне един или два мача, със силни съперници, преди отново да предизвика Фюри. „Не мисля, че хората искат да видят още един такъв двубой, точно сега. Има да се организират други мачове преди него, но нека да сме реалисти – освен битки с Джошуа и Усик, няма друг, който да е достоен за мач с Фюри. Остава отново Дионтей“.

Финкел коментира и поражението на Уайлдър отпреди 10-ина дни. „Още в началото на срещата, може би в третия рунд, той бе ударен в ухото и отново загуби баланса си. Краката спряха да го слушат. Малко по-късно счупи и костица на пръста на дясната си ръка. С тези травми бе героизъм да издържи до 11-ия рунд“, каза още Финкел.

Галерия