Галерия

Световният шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри (31-0-1) се е подложил на две операции. Те са били извършени непосредствено една след друга, като са продължили малко над 6 часа.

За интервенциите разкри бащата на „Циганския крал” – Джон Фюри. Той информира обществеността, че неговият син се е боксирал с Дионтей Уайлдър (42-2-1) със сериозни контузии на ръцете. Въпреки това Тайсън нокаутира „Бронзовия бомбардировач” в 11-ия рунд на битката им през миналия месец.

Тайсън имаше много сериозна контузия, влизайки в този двубой. Това определено не бе боксова среща. Трябваше да му поставят две хромозомни инжекции в рамената. След мача пък изкара две операции, премахнаха му костици, за да не се влошат нещата”, разкри Джон Фюри, цитиран от Boec.bg.

По думите му, Тайсън не е можел да наложи стила си и да държи Уайлдър на разстояние с ляв прав. Това го е накарало да влезе в размяна от самото начало и да търси бърза развръзка.

Единственото, което можеше да направи, е да превърне този мач във война. Исках толкова много тази победа, дори повече от него, защото бе въпрос на мъжество и характер, а не на умения”, констатира Джон Фюри.