Галерия

Тайсън Фюри, който е световен шампион на WBC в тежка категория, иска директен сблъсък с Олександър Усик. Английският боксьор дори сподели, че при реванш между украинеца и Антъни Джошуа, то до успех отново ще стигне олимпийския шампион от Лондон.

Предпочитам той да ме остави да се бия с Усик. Защото, ако Джошуа се бие отново с Усик и загуби, което мисля, че ще стане, нашият двубой ще е невъзможен“ каза Фюри пред „BoxingLowdown“, цитиран от Boec.bg.

Припомняме, че Олександър Усик спечели поясите на IBF, WBA Super, WBO и IBO в тежка категория, надделявайки над вече бившия шампион – Антъни Джошуа след категорично съдийско решение в негова полза на боксова гала, провела се на 25 септември на стадиона на футболния отбор Тотнъм.

Няма как да загубиш две поредни битки, а после да участваш в огромна битка за титлата в тежка категория. Ако Джошуа ми позволи да се бия с Усик и победя Усик, тогава ще се върна и ще се бия с Джошуа, и ще победя и него. После може просто да кажа ма*ната му, и всички да могат да се бият за коланите, а аз да се пенсионирам“, добави Фюри.

Тайсън Фюри защити успешно световната си титла в тежка категория на WBC, нокаутирайки в 11 рунд Дионтей Уайдър в главния сблъсък на бойна гала, състояла се на 9 октомври в Лас Вегас и все още няма загуба на професионалния боксов ринг (31 успеха (22 с нокаут) и 1 равенство (срещу Дионтей Уайлдър в първия сблъсък между двамата).