Дионтей Уайлдър изненадващо може да получи нов шанс да си върне световната титла на WBC в тежка категория, пише Boec.bg. „Бронзовият бомбардировач“ загуби пояса след нокаут от Тайсън Фюри миналата година. Той опита да детронира „Циганския крал“ в третия им мач през тази есен, но отново отстъпи с нокаут.

На фона на развоя на двете срещи, изглежда невероятно да се вярва, че Уайлдър отново ще боксира за пояса. Но такава възможност ще се отвори, ако Фюри оваканти титлата. За подобен сценарии се заговори в последната седмица.

Британецът е в преговори за мач с Дилиън Уайт в Кардиф през март. По думите на Боб Аръм обаче, двете страни са много далеч от позитивен развой. И ако не се разберат, Тайсън ще се насочи към двубой с друго голямо име в дивизията, без значение ще се наложи да оваканти титлата.

Ако това действително се случи, то WBC имат моментален резервен вариант за мач за пояса. Те ще насрочат настоящият официален претендент Дилиън Уайт да боксира с… Дионтей Уайлдър. Всичко това разбира се и при положение, че американецът планира да остане на ринга, макар да се появиха индикации в обратна посока.

Галерия