Олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева бе видимо разочарована от второто си място в анкетата “Спортист на годината”. 

“Питайте вашите колеги, журналистите, защо не съм първа, а втора. Според мен трябваше да има две първи места в анкетата тази година, както го направиха на “Спортните Икари”. Аз повече от олимпийски шампион не мога да стана. Гласуването не зависи от мен. За мен най-важна е оценката на моя екип и моето семейство”, заяви пред “Мач Телеграф” олимпийската и двукратна европейска шампионка, която има и две сребърнли отличия от световни първенства. 

Както е известно, Стойка се върна в спорта след известно прекъсване и спечели петата олимпийска титла за българския бокс след тези на Георги Костадинов (Мюнхен 1972), Петър Лесов (Москва 1980), Ивайло Маринов (Сеул (188) и Даниел Петров (Атланта 1996). 

Преди миналата олимпиада в Рио де Жанейро Стойка игра решителна битка със Станимира Петрова за това коя от двете ще ни представя в Бразилия и победата бе дадена на Станимира, въпреки че според мнозина специалисти Стойка е заслужавала да спечели. Това разочарова доста Кръстева, която се оттегли от спорта, но после се върна, за да се превърне в легенда с олимпийското си злато.

Снимка: Lap.bg