Жуниор дос Сантос е вторият пореден бивш шампион на UFC, който ще се изправи срещу Кубрат Пулев на новия турнир Triad Combat, който среща бойци от бокса срещу такива от ММА средите.

В първия си мач Кобрата нямаше проблеми срещу бившия шампион в тежка категория на UFC Франк Мир и го нокаутира още в първия рунд. Сега срещу него се изправя бразилеца Дос Сантос, който вече има победа над българин - срещу Благой Иванов-Багата, с когото се биха в UFC през юли 2018-а.

"Пулев е много опитен боксьор, бил се е с всички топ боксьори в света, а наскоро победи и Франк Мир. Това ще бъде предизвикателство за мен - каза Циганина, както е прякорът на Дос Сантос, пред журналиста от ESPN Брет Окамото.

Той се справи много добре срещу Мир в този нов стил в триъгълния ринг, но аз ще го спра! Винаги съм искал да се бия с най-добрите, затова този мач е перфектен за мен. Пулев е корав съперник и затова очаквам с нетърпение боя помежду ни."

Дос Сантос се раздели с UFC в края на 2020-а, след като записа четири поредни загуби и договорът му не бе подновен. Сега е готов за новото предизвикателство, наречено Triad Combat.

"Обичам бокса, обичам и ММА, но искам да се пробвам в бокса и ако не го направя сега, няма да го направя никога. Бърз съм за тежката категория, удрям силно и с нетърпение очаквам да нокаутирам Пулев!", добави бразилецът, цитиран от webcafe.bg.

На триъгълния ринг са разрешени ударите в клинч със задържане и придърпване на главата. Освен това може да се използват т.нар. spinning удари - тези със завъртане на тялото, както и удар-чук - удар с юмрук от горе надолу, както и "удар Супермен" - прав удар с отскок.

Разрешено е противниците да се настъпват, както и да се нанасят удари, докато е настъпен кракът на съперника. За разлика от битките в ММА обаче, ритниците, лактите, боят на земя и хватките за предаване са забранени. Двубоят между Пулев и Дос Сантос е насрочен за 26 февруари в "Тойота Център" в Хюстън, Тексас.