Националният ни отбор по бокс заминава утре, вторник за високопланинската база на Белмекен. Съставът, воден от Жоел Арате, ще започне втория етап от подготовката си, след като през изминалата седмица води занимания на „Дианабад“.

Специалистът планира да направи лагер на Белмекен, който да продължи до 8-9 февруари. На този етап на базата в Рила планина е планирано да се подготвят 11 от боксьорите от първия състав. Там ще бъдат Ясен Радев, Даниел Асенов, Хавиер Диас, Николай Маринов, Кирил Русинов, Красимир Джуров, Венсан Киркоров, Рами Киуан, Кристиян Николов, Радослав Панталеев и Йордан Морехон. В последствие към тях може да се присъединят и още имена.

„Направихме много добра встъпителна подготовка. Доволен съм от изминалата седмица. Момчетата се хвърлиха от първия ден и изпълняват всичко, което им зададем като план. Сега на Белмекен предстои втория етап. Там ще заложим основно на тактически и физически елементи. Трябва да сме в най-добра кондиция за турнира „Странджа“ в края на февруари, както и за Европейското първенство до 22 години през март. Такава е целта“, анализира ситуацията Арате. /БГНЕС

Снимка: БГНЕС