Искам децата да станат добри българи и шампиони. Това заяви олимпийската ни шампионка в бокса Стойка Кръстева на пресконференция в Пресклуб България. Тя бе наградена със „Златна ръкавица“ за изключителен принос към българския спорт и по повод прекратяването на състезателната й кариера. 

На събитието присъстваха още президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински, председателят на спортен клуб Локомотив Даме Стойков и личният треньор на Кръстева Борислав Георгиев.

„Това е един дългогодишен труд. Децата се разрастват с всеки изминал месец, това е благодарение на този екип – г-н Инински, спортен клуб Локомотив, вече са може би около 110 деца. Надяваме се доста от тях да се докажат по състезания и да вървят по нашите стъпки, с каквото мога, ще им помагам. Мисля, че е настъпил моментът, в който си давам равносметка и това беше правилният момент да прекратя своята кариера“, започна Кръстева.

„Това, че аз съм станала олимпийски шампион не ми дава преднина пред другите треньори, а ме амбицира, че мога да бъда и добър треньор. Това е първата стъпка, радвам се, че ми е подадена ръка, оттук-нататък зависи от мен да се докажа".

"Първо, искам децата да станат едни добри българи – първо, да бъдат добри, второ да бъдат наистина българи, да ценят нашата държава и да останат тук. От гледна точка чисто спортно-технически като треньор, искам колкото се може повече шампиони, олимпийският връх ще е най-голямата радост“, добави тя.