Световният шампион по бокс в категория WBC Тайсън Фюри обяви, че ще се завърне на ринга срещу британския си сънародник Джошуа Антъни в мач, който може да се гледа и на който може да се присъства безплатно.

Фюри каза през юни, че е свършил с бокса, но след това промени мнението си и заяви, че веднага ще подпише договор за бой с Антъни, ако се приемат неговите условия.

"Мачът трябва да бъде гледан без пари", написа Фюри в пост в Инстаграм. "Да се гледа безплатно по телевизията и всичките билети да бъдат свободни. Никакви пари не трябва да се направят от този британски исторически мач", каза още цитираният от БТА шампион. Той обяви, че това са условията му, които или трябва да бъдат приети или той няма да участва.

Фюри нокаутира британеца Дилиан Уайт през април, за да защити титлата си, а след това обяви на феновете си, че ще спази обещанието към съпругата си и ще се оттегли от спорта.

През юни той обаче каза, че ще се бие отново за 500 милиона паунда.

Джошуа загуби титлите си в категориите WBA, IBF и IBO, след като загуби от украинеца Олександър Усик в Лондон през септември, като реваншът между двамата е предвиден да се състои в Джеда, Саудитска Арабия, на 20 август.

Снимка: БГНЕС