Тайсън Фюри бе определен за най-добър боксьор на годината за втори път в престижните награди на ESPN – ESPY.

Циганския крал, който задържа титлата на WBC с брутален нокаут срещу Дилиън Уайт през април тази година, бе определен за боксьор №1 на годишната церемония проведена в Лос Анджелис.

Самият боксьор не беше на церемонията, за да получи приза си. Много от феновете веднага поздравиха британеца за отличието. Имаше и такива обаче, които не са съгласни с наградата.

„Без да прозвучи неуважително към Фюри, но има бойци като Карло Джермел и Девин Хани, които обединиха всички титли тази година“, написа един от тях.

Бившият шампион на WBC Виталий Кличко също бе почетен на церемонията. Доктор Железен юмрук, който сега е кмет на Киев, получи наградата Артър Аш за кураж и ролята му в защитата на Украйна от руската военна агресия.

Цитираният от "Тема спорт" Кличко говори чрез видео послание и каза: „Страхотна чест е за мен да получа приза. Убеден съм, че това е признание за куража и непреклонността на украинските хора, които смело се борят с руския агресор. Това е награда за всички, които се борят за независимостта на Украйна“.