"Много са причините за тази загуба, сред тях е това, че трябваше да бъда по-убедителен. Не го усещам като загуба, звънят ми оттогава много съдии и ми казват: "Да знаеш, че този мач ти не го загуби". Загуба, победа - не е важно, важното е, че се получи зрелище за публиката. Аз обичам да се усъвършенствам", заяви Кубрат Пулев пред bTV по повод мача с Дерек Чисора за интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация (WBA), в който съдиите присъдиха успеха на британеца с 2:1 гласа.

""Много съм издръжлив, аркадите ми минават бързо. Като ме шиеха после, ми се смееха, защото ми беше забавно. Затова плащаме големи суми на кътмените, да спират кръвотеченията. С течащата кръв в окото ми с него виждах на 15-20%, всичко ми бе размазано", продължи Кубрат.

"На ринга имах сериозна битка със самия себе си, 12 рунда са, ако е труден мачът, ти минават различни мисли през главата. На мен кръвта не ми влияе, но на противника така му се улеснява работата: ранен си, той усеща психологически, че може да надделее. На боксов език това беше "кантар мач".

На който и да присъдят победата, все е правилно. Не мисля, че съм далеч от истината, той е сред имената в световния бокс, от най-трудните противници е", каза още боксьорът. /БГНЕС