Еди Хърн, промоутър на двукратния шампион в тежка категория Антъни Джошуа, вярва, че Олександър Усик ще победи Дионтей Уайлдър по впечатляващ начин – ако тази битка се състои.

„Мисля, че (Усик-Уайлдър) е добра битка, мисля, че очевидно саудитците ще искат безспорната битка (между Фюри и Усик), но това не може да се случи за известно време, ако направим битката Фюри-Ей Джей. Не виждам как Усик може да загуби и един рунд от Дионтей Уайлдър, но в същото време Уайлдър носи силата да създава проблеми на когото и да било“, заяви Хърн пред „ID Boxing“, цитиран от Boec.bg.

Припомняме, че през миналия месец Олександър Усик защити успешно световните си титли на IBF, IBO, WBA, WBO след успех над Антъни Джошуа с раздвоено решение на гала, състояла се в Джеда, Саудитска Арабия.

След това Усик беше набелязан от шампиона на WBC в тежка категория Тайсън Фюри – който искаше безспорен двубой в края на годината. Въпреки това, непобеденият украинец даде да се разбере, че няма да е готов да се бие до началото на 2023 г.

Поради този сценарий, Фюри сега е ангажиран в сериозни преговори, за да се изправи срещу Джошуа през декември.

Усик, от своя страна, е готов да срещне в следващия си двубой Дионтей Уайлдър за защита на световните титли. Това обаче може да стане реалност при евентуален успех на „Бронзовия бомбардировач“ над Робърт Хелениус в двубоя на завръщането му, който ще се проведе на 8 октомври в „Barclays Center“в Бруклин, Ню Йорк.

Украинецът заяви, че планира да бъде край ринга за битката между Уайлдър и Хелениус с нагласата да се изправи потенциално срещу Уайлдър, ако той спечели.

Снимка: БГНЕС