Тайсън Фюри заяви, че евентуалният му сблъсък с Антъни Джошуа за световната титла в тежка категория вече е история, след като крайният срок, поставен от лагера на „Циганския крал“ за финализиране на сделка за двубой, изтече в понеделник. Фюри постави ултиматум на Джошуа в петък вечер, настоявайки, че ако не се стигне навреме до подписване на договор, то той ще се откаже от възможността за изцяло британски мач.

Е, хора, официално е. Крайният срок дойде и си отиде. Мина вече пет часа. Няма подписан договор. Нещата официално приключиха за Джошуа. Сега той е сам в студа с глутницата“, сподели шампионът на Световния боксов съвет в Инстаграм. Промоутърът на Ей Джей – Еди Хърн, вече заяви, че „няма шанс“ контрактите да бъдат подписани до понеделник.

Джошуа сподели наскоро, че ще подпише договора. „Разбира се, че ще подпиша договора, подписвам договори цял живот. Сега всичко е в ръцете на правния екип, точно затова имам адвокати. Знаете историята на бокса, много е важно да си наясно с всички правни условия. Точно затова той също има добри мениджъри и добри адвокати", каза той във видео, публикувано в социалните мрежи.

Екипът на Джошуа вече се бе съгласил на офертата на Фюри от разпределение 60-40 в полза на шампиона след края на сблъсъка помежду им. Ей Джей загуби реванша за световните титли в тежката категория от Олександър Усик в Саудитска Арабия миналия месец, а надеждите на Фюри за мач за абсолютната световна титла бяха попарени, когато украинецът индикира, че няма да се завърне на ринга до края на годината. 

Снимка: БГНЕС