В новото зрелищно издание на международната бойна галавечер SENSHI шестима от най-изявените и успешни български бойци ще се борят с елитни международни участници за победа в бойните спортове на арената.

Бойното шоу ще се проведе на 13 май в Двореца на културата и спорта във Варна от 18:30 часа.

Публиката във Варна и всички почитатели на бойните спортове ще имат възможност да се насладят на истински боен спектакъл между 26-ма елитни спортисти от 15 държави, които ще доказват уменията и желанието си за надмощие над противника в 13 зрелищни двубоя. Те ще се проведат по атрактивните правила на KWU SENSHI, KWU FULL CONTACT и KWU OPEN.

Билетите за бойната галавечер SENSHI 16 са в продажба и могат да се закупят от мрежата на Eventim.bg.

Третата битка на вечерта ще предложи сблъсък между българина Драгомир Петров и испанеца Алекс Родригез. Родният боец Драгомир Петров е четирикратен национален шампион по кикбокс. През 2019-та година Драгомир печели Европейска титла по муай тай на „EMC“ и също така е победител във веригата „Wizard“. Той има 7 победи на SENSHI.

В четвъртия двубой на сцената на SENSHI 16 публиката ще проследи със затаен дъх битката на Атанас Божилов срещу Леван Горули от Грузия. Божилов е един от видните членове на бургаския клуб „Fight Factory“ има впечатляващите над 30 победи в кариерата си, заедно с множество отличия и редица световни титли на турнирите KGP (2018) и WAKO PRO (2017, 2019). Божилов е и сред най-блестящо представящите се български бойци в бойното шоу SENSHI, където до момента има цели 12 победи и на SENSHI 16 отново ще излезе на ринга с желание за победа.

Следващият пети двубой ще изправи един след друг Митко Илиев и французина Кевин Руарт, Франция. Митко Илиев е на 26 г. и е един най-добрите и перспективни български бойци, като постига 6 ММА победи и печели 3 от срещите си с нокаут. Той е европейски шампион по карате киокушин за младежи и шампион по кикбокс на България.

В единадесетата битка на арената на SENSHI 16 ще видим един от най-амбициозните родни бойци - Мариян Димитров в битка срещу Ламин Гайя от Испания. Димитров, който е на 30 години, е десеткратен шампион на България по борба, граплинг шампион и в кариерата си има престижни места на световните турнири по борба и самбо. За второто си участие на ринга на SENSHI Мариян Димитров е положил двойно по-големи усилия в своя тренировъчен процес с голяма амбиция за победа на международния ринг.

В предпоследния 12 сблъсък на бойната галавечер Теодор Христов от Варна ще премери сили и техника срещу испанеца Еди Руиз. Теодор Христов е само на 22 години и вече е интерконтинентален WKF шампион, като има шампионски победи и от турнирите Mix Fight World, Castle Gladiator и WAKO Balkan.

Тринадесетият мач ще предложи на публиката силен и непредвидим двубой между варненеца Александър Петров и французина Франгис Гома. Александър е на 32 години е двукратен световен шампион при аматьорите и европейски К-1 шампион при професионалистите - WAKO World /2015/. Той има зад гърба си доста успехи в професионалната си кариера, като също така спечели последните си три срещи на бойната арена на SENSHI.

 

16-ото издание на SENSHI се организира със съдействието  на Професионалната лига на Световния киокушин съюз (KWU International Professional League), както и със специалната подкрепа на ЗАД „Армеец“, MAX Sport, „България Еър“, М Кар Груп – BMW дилър и „Св. Св. Константин и Елена Холдинг“.

Медийни партньори на SENSHI са националната телевизия Bulgaria ON AIR, MAX Sport, Boec.BG и Boec.COM, американската онлайн телевизия за бойни спортове FITE, Gol.bg, Topsport.bg, Kwunion.com, информационният портал Kyokushin Кarate News, Fighto.News и Novinata.bg.