Шампионът на UFC в лека категория Ислам Махачев ще защитава титлата си на UFC 294 на 21 октомври, но заяви, че би искал да се бори и за пояса в полусредна категория.

Махачев (24-1) се изправя срещу бившия шампион Чарлз Оливейра (34-9) в главното събитие на UFC 294 в Абу Даби, докато шампионът на UFC в полусредна категория Леон Едуардс ще се бие с Колби Ковингтън на UFC 296 през декември. Махачев каза, че би искал да се изправи срещу победителя, особено след като UFC даде шанс на шампиона в категория перо Александър Волкановски да се изправи срещу него през февруари. Махачев спечели със съдийско решение.

"Не знам какво планира UFC, но моята мечтана битка е за втория пояс", каза Махачев в интервю за ESPN. "Разбира се, имам договор, така че каквото и да каже UFC, ще се съобразя, няма проблем. Но Едуардс срещу Колби - наистина вярвам, че мога да надделея над победителя. Гледам техните умения и това, което имат като шампион и знам какво мога. Ще бъде добра битка. Не казвам, че ще ги победя лесно. Ще бъде трудна, трудна битка срещу голям човек. Но вярвам, че мога да ги сразя. Дадох шанс на Волкановски, така че и те трябва да ми дадат шанс. Дадох шанс на човек от друга дивизия да достигне моето тегло и да се опита да вземе този колан, но той загуби. Искам моя шанс също", каза Махачев. 

Но защо Махачев иска битка точно срещу Ковингтън, вижте в материала на Boec.bg