Тук съм, за да подкрепя Кубрат и Тервел. Това сподели пред журналисти легендата на българския футбол Христо Стоичков, който днес откри официално модерния Flora Bar and grill в Central Park в Бургас.

Камата се изказа ласкаво за селекционера на националния отбор по футбол Илиан Илиев и за младите футболисти, които според него се нуждаят от самочувствие, а не от критики. „Винаги съм вярвал и в това, че Илиан ще направи всичко възможно да даде този шанс на младите футболисти. Разбира се, и младото поколение, което заедно със Сашо Димитров върви в правилната посока, да даде тези футболисти, които да са полезни за първия отбор. Но не чакайте само от треньорите. Аз съм радостен, че Илиан успя още от първите дни да въведе някакъв стимул на самите футболисти, да им даде тоя път, самите футболисти да покажат, че имат качества“, започна той и продължи:

„Трудно е да се сравняваме с другите федерации или другите големи отбори, както беше навремето – да играем приятелски двубои с големи отбори. Сега всеки критикува защо нямаме големи съперници. Винаги съм бил оптимист, че нашите деца трябва да играят на голямо първенство. Да се надяваме, че самите футболисти ще го покажат – да се надяваме, че много по-младите, които идват сега, ще намерят собствения си път, да излязат в чужбина и да играят в големи отбори. Нека не избързваме с тези критики, защото в тези мачове младите футболисти се нуждаят от самочувствие. Младите футболисти се нуждаят да играят, да показват, че могат да бъдат равни с тези“.

Носителят на „Златната топка“ е в страната и за да подкрепи Кубрат и Тервел Пулеви, които утре ще излязат на боксовата галавечер в „Арена София“ в битки за пояси. „Заради това се върнах, защото днес е последният ден, когато ще бъдат съсредоточени, когато ще бъдат концентрирани – дошъл съм от много далеч да подкрепя, защото една крачка го дели Кубрат от завръщането на този голям подиум за световния пояс. И естествено че това е пътят и на Тервел, който един ден ще бъде претендент за големия пояс“, изрази увереност Стоичков. /БГНЕС