Президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински направи уникално дарение на Музея на спорта. Той връчи на уредничката на музея Катя Иванова специална рамка с трите медала – златен, сребърен и бронзов, символ на постигнатото на Европейското първенство в Белград.

"Това е признание, не лично към мен, а към работата, която вършим във федерацията. Радвам се, че навръх 100-годишнината на българския бокс, имам възможност да оставя този уникален подарък там, където всички могат да го видят и да му се радват – в Музея на спорта“, сподели по време на церемонията Красимир Инински.

„Българската федерация по бокс е един от най-щедрите дарители на нашия музей. Пожелавам ви успех в Париж и както се върнахте от Белград с толкова медали, да ни зарадвате с още отличия и от Олимпийските игри“, заяви от своя страна Катя Иванова.

Инински поздрави и боксьорите за отличното им представяне в Белград. Националите ни спечелиха 11 медала на Европейското първенство – 2 златни, 3 сребърни и 6 бронзови. „Благодаря ви за това, което направихте. Продължаваме заедно да пишем историята на българския бокс. Горд и щастлив съм от вашето представяне. Вярвам, че след три месеца в Париж отново ще имаме поводи за гордост благодарение на вас“, каза още президентът на БФ Бокс.