Алберт Попов ще стартира с номер 17 в утрешния слалом от Световната купа по алпийски ски в Банско.Първият манш на състезанието, в което участие ще вземе и Калин Златков (стартов номер 68), започва в 10:30 часа, а втората част на състезанието е от 13:30.

С номер 1 в неделния старт ще тръгне норвежецът Тимон Хейген. Завършилият на второ място в съботния гигантски слалом Александър Стийн Олсен разкри любопитен факт - при единствената му победа в Световната до момента, Алберт Попов е постигнал единственият си подиум. Това се случи в Тахоу Палисейдс, САЩ преди година. "Надявам се сценарият да се повтори утре", сподели норвежецът при тегленето на номерата днес.

От своя страна норвежецът Хенрик Кристоферсен сподели, че е дошъл в Банско, за да постигне втора победа в българския курорт. Той ще стартира с четвърти номер утре.

Алберт Попов ще може да разчита на подкрепата на своята баба Албена и дядо си Тодор в утрешното състезание. Днес двамата изгледаха край пистата състезанието в гигантския слалом в родния курорт, в което Попов не взе участие. Очаква се на "Бъндеришка поляна" утре да бъдат още годеницата на Попов Деница Чаева, както и тяхната дъщеричка Кая.

Междувременно в центъра на Банско се проведе официалното награждаване на призьорите от днешния гигантски слалом. Първите петима в класирането - Марко Одермат, Александър Стийн Олсен, Мануел Фелер, Щефан Бренщайнер и Жан Кранец - бяха наградени от спортния министър Димитър Илиев, министъра на туризма Зарица Динкова и кмета на Банско Стойчо Баненски./БГНЕС