Сезонът в Националната хокейна лига също се завръща, след като беше прекъснат през март заради пандемията от коронавирус. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

"И тази година ще имаме носител на Купа "Стенли", въпреки пандемията. Тя не е връчвана само два пъти от XX век досега: през 1919 г. заради пандемията от испански грип и през 2005 г. заради локаута на играчите. Иначе отборите вече изиграха по няколко контроли, а на 1 август започват и плейофите с нов формат. Ще участват 24 отбора, по 12 от двете конференции. Мачовете ще се състоят в Едмънтън и Торонто, Канада. Планът е финалната серия за Купа "Стенли" да започне на 20 септември и да завърши най-късно на 2 октомври. Новият сезон пък трябва да стартира на 1 декември, което е с два месеца по-късно от обичайното", заяви Коларов. 

Той говори и за българската нишка в НХЛ – вратарят Александър Георгиев, който е роден в Русе, но е национал на Русия. "Попадна в състава на Ню Йорк Рейнджърс. Имаше опасност да изпадне от групата заради проблеми с визата. Казусът вече е решен и се ще конкурира за титулярно място с Игор Шестьоркин и легендата Хенрик Лундквист. Именно с мач на Ню Йорк Рейнжърс се рестартира сезонът. На 1 август от 19.00 часа наше време отборът се изправя срещу Каролина в предварителния кръг на плейофната фаза", каза още Коларов.

Вижте видеото с целия разговор. В него Коларов говори за поредната нова дата за сблъсъка Антъни Джошуа – Кубрат Пулев, както и за завръщането на Лига Европа.