Хокей Клуб "НСА" успя да победи шампиона Ирбис-Скейт с 4:3 след изпълнение на дузпи(0:1, 2:1, 1:1, 0:0, 2:1) в среща от Държавното първенство по хокей на лед.

Загубата е първа за шампионите през сезона и е едва второто поражение за тях в последните пет години в България, като предишната загуба отново бе нанесена от НСА.

Шампионите взеха аванс през първата третина, а автор на попадението стана Томислав Герогиев. През втората част "студентите" бяха по-добрият отбор и с попадения на Станислав Кънчев и Константин Лавренов излязоха напред в резултата. В самия край на втората третина, при числено предимство, Ирбис-Скейт успя да изравни резулата, а автор на гола стана Мартин Бояджиев. Така двата тима се оттеглиха на почивка при резултат 2:2.

В последната третина Александър Гацев се разписа за тима воден от Диан Лилов и даде нова преднина на "студентите", но 5:47 минути преди края Мартин Наков успя да изравни и мачът влезе в продължение.

То се проведе във формат трима на трима. Все пак в него гол не падна и се стигна до изпълнение на наказателни удари.

При дузпите "студентите" бяха по-концентрирани и Емил Залеев успя да се разпише на два пъти за НСА, а единственото попадение за Ирбис успя да вкара Веселин Диков.

След загубата Ирбис-Скейт остава лидер в класирането с 19 точки, но вече само на два пункта от "студентите", а трети е ЦСКА с 12 точки.