Сензацията е факт! Един от големите фаворити за Купата на България ЦСКА-София е аут от турнира, след като изненадващо загуби с 1:2 гостуването си на втородивизионния Локомотив София.

Мачът на стадиона в квартал "Надежда" беше много напрегнат и домакините поведоха още в 6-ата минута чрез Димитър Георгиев, който се възползва от безобразна игра в защитата на гостите. До края на полувремето представянето на "червените" беше под всякаква критика, но на почивката Едуард Йорданеску направи две смени, което коренно промени облика на отбора му. Така в 54-ата минута резервата Руй Педро с прекрасно изпълнение възстанови равенството, а след това ЦСКА-София натисна съперника си.

Вместо да вкара втори гол обаче Локомотив отново поведе в 71-ата минута след брилянтна контра и чудесен завършващ удар на Богомил Христов. До края не падна ново попадение, а двата отбора завършиха мача в намален състав, след като Даниел Пеев и Рафа Перес бяха изгонени от игра в 87-ата минута, след като се хванаха за гушите.

По този начин пък ЦСКА-София продължава с трагичното си представяне като гост от началото на сезона и още няма победа, докато Локомотив, който се намира в дъното на класирането на Втора лига, постигна едва втори успех от старта на кампанията.

ПРОСЛЕДЕТЕ РАЗВОЯ НА МАЧА ПО МИНУТИ ТУК!


Локомотив поведе още в 6-ата минута, след като се възползва от безобразни грешки на централните защитници на гостите Перес и Чорбаджийски. Първият сбърка при изнасянето, подари топката на Бузукис, който с отличен пас изведе Георгиев. Той успя да надбяга като колче национала, излезе сам срещу Китанов и с техничен прехвърлящ удар откри резултата – 1:0!

ЦСКА-София се хвърли в атака да изравнява и 120 секунди по-късно Дюлгеров центрира от аутлинията към Георгиев, който с глава не намери целта. Кълбото обаче бе напуснала очертанията на терена още преди центрирането и съдиите отсъдиха удар от вратата. "Железничарите" обаче не се стреснаха и след малко повече от десет минути игра Мисяк шутира от границата на пеналта, но Китанов внимаваше и улови.

"Червените" бяха близо до изравняване след четвърт час игра. Тогава Джордан получи в наказателното поле, завъртя се и успя да стреля в далечния ъгъл между трима противникови играчи, но мерникът му изневери. В 21-ата минута неубедителният до този момент Чорбаджийски направи глупав фаул точно пред наказателното поле. Зад топката застана Пеев, който я прати в ъгъла на Китанов и той успя да улови.

В следващите минути ЦСКА-София натисна и след малко повече от половин час игра две центрирания донесоха хаос в отбраната на Локомотив, при който Джордан засече с глава на втора греда, но футболист на домакините изчисти от голлинията. Секунди по-късно непокритият Марин се озова на стрелкова позиция, но вместо да разстреля Любенов, не уцели вратата.

На почивката Едуард Йорданеску взе мерки и изкара от игра безобразните Джордан и Марин за сметка на Руй Педро и Милчо Ангелов. Промените раздвижиха играта на "червените" в предни позиции и в 52-ата минута Перес беше близо до гола, след като стреля от 5-6 м пред вратата, но сантиметри го разделиха от гола. 120 секунди по-късно обаче равенството беше възстановено. Виана направи отличен пробив отдясно, намери резервата Педро, който овладя и с бомбен шут матира Любенов за 1:1!

После "червените" продължиха да бъдат пълни господари на терена и в 63-ата минута Нунеш центрира от корнер, Педро продължи с глава към Перес, който се намираше пред опразнената врата. Милиметри обаче не достигнаха на защитника да прати кълбото в мрежата за пълен обрат. Така се стигна до 71-ата минута, когато Локомотив отново поведе след контра като по учебник. Тогава Пеев с чудесен пас изведе Мисяк сам срещу вратаря, юношата на Левски се засуети, но успя да стреля в гредата. Топката стигна до Ризов, който върна към връхлитащия Христов и той с плътен удар точно в долния десен ъгъл се разписа за 2:1!

Пет минути по-късно ЦСКА-София беше на косъм от ново изравняване. Георгиев със страхотен пас изведе Педро сам срещу Любенов, португалецът стреля от непосредствена близост, но в страничния стълб. До края не падна нов гол, а Пеев и Перес бяха изгонени от игра заради сбиване на терена.

Локомотив (Сф) – ЦСКА 2:1

1:0 Георгиев (6)
1:1 Педро (54)
2:1 Христов (71)

Локомотив: 24. Любенов, 20. Чатзилиадис, 23. Виячки, 6. Горанов, 25. Пидев, 17. Бузукис, 8. Христов, 16. Ризов (90-Комитски), 7. Пеев, 15. Мисяк (90-Бонев), 9. Георгиев (90-Ангелов)
Треньор: А. Колев

ЦСКА: 12. Китанов, 4. Чорбаджийски, 5. Перес, 24. Марин (46-Руи Пердо), 7. Виана (73-Недялков), 15. Малинов, 13. Джордан (46-Ангелов), 10. Нунеш, 23. Дюлгеров, 6. Рубен Пинто, 18. Георгиев
Треньор: Е. Йорданеску

Стадион: "Локомотив"
Съдия: Ангел Ангелов
Жълти картони: Малинов, Джордан, Перес (ЦСКА)
Червени картони: Пеев 87' (Локомотив); Перес 87' (ЦСКА) 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=54e8a89678" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>