Локомотив Пловдив прие­ма днес втородивизионния Литекс в последен мач от осми­нафиналите за Купата на Бъл­гария. Двубоят е от 17:30 часа на "Лаута" и ще бъде предаван пряко по Диема спорт. 

Дома­кините ще трябва да са слу­шали внимателно треньора си Бруно Акрапович по време на вчерашния разбор. Причи­ната е, че той е наказан и днес няма да може да дава нас­тавления от пейката, а това ще прави Александър Тунчев, пише "Тема спорт".

Черно-белите вървят от­лично в първенството и със сигурност част от внимание­то им е насочено към силен фи­нал в шампионата, който до­ри може да ги качи на второ място в класирането - при по­беди в оставащите 2 срещи Левски ще бъде изместен. Пловдивчани защитават и Ку­пата на България, затова ще гледат да са достатъчно концентрирани днес срещу вто­родивизионния си съперник. 

В състава със сигурност ще има ротации. Очаква се на врата­та да застане Илко Пиргов, а Луков да бъде на пейката. Тимът ще има проблеми в за­щита - наказан е Стивън Езе, защото нигериецът бе изго­нен при нулевото равенство с Арда. Наред с това Малембана е контузен. Затова и се очаква черно-белите да излязат с Мосоеро, Петрович и Алмейда. 

В ролята на халф-бекове ще са Момчил Цветанов и Един Бахтич. В халфовата линия ще си партнират Витанов, Георги Илиев и Умарбаев, а в предни позиции ще си партнират Аралица и Ожболт. Това означава, че капитанът Димитър Илиев ще получи почивка. Нападате­лят е уверен, че тимът ще се справи с Литекс, както и че ще завърши добре първен­ството.

"Ние нямаме дълга резервна скамейка, нямаме и големи бюджети като Лудогорец, ЦСКА и Левски, но показваме, че сме равностойни с трите големи отбори в шампиона­та. Надявам се в последните два мача за сезона да победим Дунав Русе и Левски и да зимуваме на второ място във временното класиране. 

Ако спече­лим срещу Литекс и продъл­жим за Купата на България, през пролетта ще ни се нало­жи да играем по два мача на седмица. Затова ни трябват нови попълнения, но аз съм си­гурен, че във всеки мач ще иг­раем добре и до края ще оста­нем претендент за титла­та", каза Илиев. В Локо са уверени, че имат сили за финален спринт. Той започва днес срещу Литекс.