Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се  играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

Седмицата ще бъде много тежка за Манчестър Юнайтед, който няма победа в три поредни мача във всички турнири. В сряда "червените дяволи" приемат Тотнъм. Под ръководството на Жозе Моуриньо, "шпорите" спечелиха и трите си срещи до момента. Португалецът ще има допълнителна мотивация, тъй като миналия декември беше уволнен именно от "Олд Трафорд". Специалния е и един от най-кошмарните мениджъри, срещу които Юнайтед се е изправял. От 20 срещи, Моуриньо има само 3 загуби срещу рекордьора по титли в Англия, победите са 9, равенствата 8. От топ клубовете на Острова, единствено Арсенал е по-удобен съперник на Жозе (10/8/2).

Вижте класирането във Висшата лига

В края на седмицата за Юнайтед предстои още едно много тежко изпитание – гостуване на градския съперник Манчестър Сити. "Гражданите" тотално изчерпаха лимита си на грешки в преследването на лидера Ливърпул и са опрени до стената в търсене на задължителна победа. В последните 5 дербита на "Етихад" отборите си размениха по 2 успеха и направиха 1 реми. Това показва колко непредвидим е сблъсъкът, въпреки че в последните години Сити е поне на едно ниво над Юнайтед.

В Италия също е време за големи дербита. Кръгът започва с Интер – Рома, които се намират в превъзходни форми. Преди мача на "Джузепе Меаца" "нерадзурите" излязоха лидери и всячески ще се опитат да запазят 1-то място. "Вълците" обаче не са губили на този стадион в три поредни гостувания – два пъти 1:1 и 3:1, а за последно отстъпиха тук през 2015 г. Ден по-късно хегемонът Ювентус гостува на Лацио, който е в страхотна серия от шест поредни успеха в калчото. Чиро Имобиле пък не спира да вкарва и сега ще се изправи срещу разколебаната през този сезон защита на "Старата госпожа". Шампионите обаче се чувстват отлично на "Олимпико" срещу "орлите" и спечелиха последните си шест визити тук, в които допуснаха само 1 гол – при 2:1 през миналия сезон.

Вижте класирането в Серия "А"

В Испания е време за дерби по оста Мадрид – Барселона. До "Ел Класико" има още малко време, но сега Реал приема Еспаньол, който е на предпоследното място в Ла Лига и не е печелил на домашната сцена в 5 поредни двубоя. За капак, каталунците паднаха в последните си 7 сблъсъка на "Сантяго Бернабеу", в които отбелязаха само 1 гол. Лидерът Барселона приема Майорка. Лео Меси и компания са в серия 5 последователни успеха във всички турнири и спекулациите за смяна на Ернесто Валверде временно затихнаха. Гостите пък паднаха в последните си 2 мача на "Камп Ноу" с по 0:5 и не са печелили на този стадион от 2008 г.

Вижте класирането в Ла Лига

В Германия лидерът Борусия Мьонхенгладбах приема хегемона Байерн Мюнхен. Преди срещата домакините имат 4 точки повече от баварците, а успех ще ги утвърди в борбата за Сребърната салатиера. Но гостите спечелиха последното си гостуване на "Борусия Парк" с категоричното 5:1. Борусия Дортмунд приема Фортуна Дюселдорф. Домакините са определяни като фаворит, но при тях нищо не е сигурно, след като вече измъкнаха 3:3 от Падерборн на "Сигнал Идуна Парк".

Вижте класирането в Бундеслигата

У нас е време за Купата. Най-възловият мач безспорно е между Арда и ЦСКА. Лошата новина за "червените" е, че той ще се състои в Кърджали, където атмосферата ще бъде изцяло в полза на "сините". После двата отбора се изправят един срещу друг и в efbet Лига, но този път на стадион "Локомотив" в Пловдив. Левски пък приема Черно море за Купата. И този сблъсък е крайно непредвидим, тъй като "моряците" елиминираха столичани в последните три случая за този турнир.

Вижте класирането в efbet Лига

Програмата за седмицата:

Англия, Висша лига, 15-ти кръг 

Вторник от 22.15 часа:
Бърнли – Манчестър Сити

Сряда от 21.30 часа:
Челси – Астън Вила
Манчестър Юн – Тотнъм

От 22.15 часа:
Ливърпул – Евертън

Четвъртък от 22.15 часа:
Арсенал – Брайтън

Англия, Висша лига, 16-ти кръг

Събота от 14.30 часа:
Евертън – Челси

От 17.00 часа:
Борнемут – Ливърпул
Тотнъм – Бърнли

От 19.30 часа:
Манчестър Сити – Манчестър Юн

Понеделник от 22.00 часа:
Уест Хям – Арсенал

Италия, Серия "А", 15-ти кръг

Петък от 21.45 часа:
Интер – Рома

Събота от 21.45 часа:
Лацио – Ювентус

Неделя от 21.45 часа:
Болоня – Милан

Испания, Ла Лига, 16-ти кръг

Петък от 22.00 часа:
Виляреал – Атлетико Мадрид

Събота от 14.00 часа:
Реал Мадрид – Еспаньол

От 22.00 часа:
Барселона – Майорка

Германия, Бундеслига, 14-ти кръг

Събота от 16.30 часа:
Борусия Мьонхенгладбах – Байерн Мюнхен
Борусия Дортмунд – Фортуна Дюселдорф

Купа на България, 1/8-финали

Утре от 14.30 часа:
Берое – ЦСКА 1948

От 17.30 часа:
Славия – Ботев Пловдив

Сряда от 13.30 часа:
Септември – Лудогорец

От 17.30 часа:
Левски – Черно море

Четвъртък от 13.30 часа:
Арда – ЦСКА

От 17.30 часа:
Локомотив Пловдив – Литекс

България, efbet Лига, 19-ти кръг

Петък от 17.00 часа:
Царско село – Етър

Събота от 14.15 часа:
Ботев Пловдив – Берое

От 16.30 часа:
Лудогорец – Черно море

Неделя от 12.00 часа:
Ботев Враца – Славия

От 14.15 часа:
Арда – ЦСКА

От 16.30 часа:
Левски – Витоша

Понеделник от 17.00 часа:
Дунав – Локомотив Пловдив