Треньорът Бруно Акрапович и играчите на "Локомотив" (Пд) вкараха Купата на България в морската вода.

От днес те са на почивка в Слънчев бряг, където ще останат и утре. Кратката почивка, съчетана с по една тренировка на ден, е подарък от собственика Христо Крушарски и треньора Бруно Акрапович за победата с дузпи във финала срещу ЦСКА. В неделя играчите се прибират в Пловдив за мача си срещу "Берое".

Акрапович пък разказа за успехите на отбора в родината си Босна и Херцеговина. Той даде интервю за Sportsport.ba.

"Това е короната на сезона, в който играхме наистина добре. За първи път в България се случи чуждестранен треньор да спечели купата два пъти подред“, каза Акрапович. "Клубът нямаше успехи от дълго време, а вече две години подред ще участва в Европа. Знаете колко много означава това от финансова гледна точка и всички други не. Тук ме оценяват  и уважават работата ми. Създадох си статут на култов човек, който върна живота в клуба”, допълни Акрапович, цитиран от "Монитор".

Той разкри още, че има пълна свобода на действие още от самото начало на престоя му на "Лаута" и собственикът Христо Крушарски не се меси в работата му. "Подкрепя ме напълно. Когато нямахме резултати ми каза да чистя съблекалнята и ми даде време. Това му се върна по най-добрия възможен начин", допълни босненският треньор.