ЦСКА 1948 отстъпи с 0:1 като гост на Монтана в 1/16-финал от турнира за Купата на България.

След поражението „армейците“ отпаднаха от надпреварата.

Първите минути на срещата предложиха изнервени действия от двата отбора и нито едно чисто положение за гол. Още в самото начало на мача Емил Мартинов получи травма и беше принудително заменен от Ивайло Чочев.

В 8-мата минута Димитър Пиргов тръгна с глава да отклонява топка в центъра на терена и получи тежък удар, след като нападателят на домакините Цеков посегна с крак за кълбото. За щастие Пиргов се възстанови бързо и продължи игра.

В следващите минути „армейците“ се опитаха да наложат натиск и да осъществят по-трайно владение на топката. Отиграванията им обаче не бяха достатъчно точни и съответно рядко достигаха до комбинация от повече от 2-3 подавания. Домакините пък залагаха на дълги топки към високия си нападател и бързите си флангови състезатели.

В 26-ата минута Денислав Александров се отскубна добре от защитата на Монтана. Крилото на ЦСКА обаче се забави в наказателното поле в старанието си потърси удар с десния крак и загуби топката. В 28-мата минута Крум Стоянов центрира остро в наказателното поле на монтанция, но вратарят Петров излезе крачка напред и се намеси.

В 30-ата минута Марио Топузов центрира меко в наказателното поле, а Георги Русев опита акробатичен удар със странична ножица. С атрактивното си изпълнение обаче 10-ката изпрати топката над вратата.

Най-сериозното положение за попадение дотук се откри отново пред Русев, който излезе сам срещу вратаря Петров в 40-ата минута, но десетката стреля в ръцете на стража. Наумов пък се наложи да се намесва два пъти в края на полувремето след далечни удари към вратата му. 

Втората част започна с опасно центриране от фаул на Русев, с което все пак защитата на Монтана се справи. Николай Киров замени Марио Топузов и Ангел Бастунов с Галин Иванов и Деян Лозев в търсене на по-голяма активност в атакуващ план.

В 61-вата минута Карачоров изведе домакините напред. В игра влезе и централният нападател Валентин Йосков на мястото на централния бранител Симеон Петров. Смяна, която категорично показа намеренията на ЦСКА за отбелязване на гол. Въпреки натиска на „червените“ и нов хубав шанс пред Русев обаче попадение до края така и не влезе и с минималното поражение „армейците“ отпаднаха от надпреварата. 

Снимка: Lap.bg