Лудогорец – Левски е дербито от 1/2-финалите за Купата на България, отреди тегленият днес жребий в Национална футболна база.

Българският шампион ще се изправи срещу "сините" в първия мач на стадион "Хювефарма Арена" в Разград, а реваншът е на "Георги Аспарухов". В другия сблъсък от последните четири в турнира действащият шампион ЦСКА гостува на Славия в първия двубой, а след това е домакин в реванша на "Българска армия". Първите срещи от 1/2-финалите са на 12 и 13 април, а реваншите на 21 и 22 април. Финалът е насрочен за 11 май на Националния стадион "Васил Левски".

След паузата през март, през април ще се изиграят 25-и и 26-и кръг в efbet Лига, с които ще бъде сложен край на редовния сезон в първенството. Веднага след това са първите срещи от 1/2-финалите, след това предстои първи кръг на плейофите, а впоследствие реваншите в навечерието на Великден. Около Великден ще имат мачове само отборите от двете четворки, които ще станат ясни след края на редовния сезон. След Великден ЦСКА ще играе с Лудогорец в директен сблъсък на върха. 

  • ЛудогорецЛевски

През този сезон Левски и Лудогорец вече играха един път помежду си и разградчани се наложиха с 4:2 на "Герена". Въобще, "орлите" спечелиха последните си пет мача срещу "сините", но при последната им среща за Купата, успехът беше за 26-кратния шампион на България.

Сблъсъкът беше от 1/4-финалите, където победителят се определя в един мач. Двубоят на "Герена" завърши 0:0, а при дузпите Левски се оказа краен победител. В исторически план, двата отбора имат още един дуел в турнира.

През 2015 г. отново се срещнаха на 1/2-финалите и "сините" се оказаха краен победител след 0:0 в Разград и 1:0 в София с гол на Антонио Аниете в 91-ата минута.

  • СлавияЦСКА

През този сезон Славия и ЦСКА изиграха двата си мача един срещу друг преди плейофите. На "Българска армия" "белите" измъкнаха 1:1 с човек по-малко на терена и гол в добавеното време на Мартин Атанасов. Но само преди две седмици "червените" спечелиха визитата си в Овча купел с 3:2.

Последната им среща за Купата е през 2011 г., когато ЦСКА се наложи с 1:0 като гост в двубой от 1/16-финалите. Няколко месеца по-рано двата отбора играха и финал и "армейците" отново спечелиха с 1:0 с попадение на Спас Делев. Интересното е, че това са единствените мачове между Славия и ЦСКА в турнира през новия век.