Проблемите пред треньора на Славия Златомир Загорчич се увеличат, вместо да намаляват с края на паузата заради националните отбори. Белите започват битките още в първия ден на новата седмица. За тогава е насрочен 1/4-финалът за Купата на България срещу Локомотив София. Столичното дерби ще се играе на 3 април от 18:30 часа в „Надежда“.

Лоши новини за специалиста дойдоха от Есватини. Там селекцията на Кабо Верде, от която е част и левият бек на белите Людовик Соарес, гостува на местния тим в квалификация за Купата на Африка и го победи с 1:0. Соарес обаче остана неизползвана резерва, а причината е травма. Все още не е ясно дали той ще може да играе в понеделник. Това обаче не е единственият проблем в състава от „Овча купел“.

Столичани треперят и за фланговия нападател Тони Тасев. Той се контузия в контролата срещу Раднички Ниш в Сърбия в неделя, която бе загубена с 1:3. Той също виси за сблъсъка с железничарите. Негово отсъствие ще бъде още по-голям удар, защото крилото е най-резултатният играч на Славия от началото на кампанията и е отбелязал 5 гола в Първа лига. Наред с това има и едно попадение за купата – при 2:1 след продължения над Спортист Своге.

В лазарета на белите продължават да са офанзивните халфове Иван Минчев и Дарко Тасевски. Те от доста време са извън сметките на Златомир Загорчич. Първият няма никакъв шанс да излезе в понеделник.

Проблеми има и треньорът на Локомотив Станислав Генчев. Той няма да може да използва нападателя Карлос Франса. Той е наказан от Дисциплинарната комисия към БФС с лишаване от състезателни права за 1 мач.

Снимка: Lap.bg