Треньорът на Локомотив София Станислав Генчев беше доволен след трудната победа на тима си с 2:1 като гост на Спартак Варна.

"Всяка победа е важна. Благодаря на футболистите за реакцията, която показаха след срамната загуба в София. Най-хубавото от днешния мач е реакцията на футболистите, желанието и себераздаването. През първото полувреме чисто игрово стояхме доста по-добре.

През втората част, след като поведохме с 2:1, повече се старахме да запазим резултата, а не да погледнем към противниковата врата, въпреки че имахме удобни моменти за контраатака. Желанието за реванш пред нашата публика беше водещо и затова успяхме да постигнем победа.

Не е приятно, след като си загубил вкъщи с 0:6. Имаше и ексцесии по трибуните, футболистите го изживяха. Такива моменти идват в точния момент да ни покажат къде грешим и какво трябва да променим в отношение и работа, за да намерим отново правилния път.
Няма място за отпускане. Всяко нещо има начало и край. Ясно е, че всеки отбор в определен момент изпитва трудности и влиза в лоша серия. Дори водещите отбори правят това нещо. Ние сме отбор, който тепърва се изгражда. Нормално е да имаме слаби моменти. След тази победа съм сигурен, че ще намерим верния път и ще се върнем там, където ни е мястото.

Ние сме приятели с Херо, говорим си доста често, но на терена сме врагове. Днес ние бяхме победители, другият път може да са те. Това не променя нищо в нашите отношения. След такава загуба бях сигурен, че футболистите ще бъдат безкрайно мотивирани и всеки ще даде максимума от себе си", заяви Генчев.