Треньорът на Черно море Илиан Илиев не скри разочарованието си след отпадането на варненци след истинска драма в полуфинала реванш в турнира за Купата на България. „Моряците“ показаха голям хъс и желание да играят на финал, но загубиха след рулетката на дузпите. Специалистът не пропусна да похвали футболистите си.

„Така, е когато стигнеш до дузпи е късмет, майсторство и самочувствие. Не успяхме да се класиране за финала. Най-лошата ситуация е да играеш продължения и да отпаднеш на дузпи. Футболистите повярваха, че можем да отстраним Лудогорец и опитахме, но за съжаление не се получи“, коментира Илиев след мача.

„Не, не се бяхме готвили за дузпи. Бяхме се готвили да дойдем и да изравним победите и оттам нататък, каквото се случи“, призна наставникът на варненци.

 „Прегоряхме малко в първия мач, но тук играхме добре. Получи се интересен мач. За съжаление пътуваш, играеш 120 минути и когато не успееш да победиш, е тежко“, продължи с анализа си той.

„При изравняването не преценихме ситуацията. Аз мога само да поздравя футболистите, защото повярваха, че можем да дойдем и да отстраним Лудогорец. Но след рулетката на дузпите не успяхме да продължим“, продължи треньор №1 на България за 2021 год.

 „За 1-2 дни, което успяхме да направим, откакто Ивайло Петев пое отбора, решихме, че ще имаме повече сигурност с трима и мисля, че се получи. Надяваме се да се преборим за Европа и в другите мачове да играем така, а и по-добре. Сега е важно да се възстановим и да се подготвим за следващите мачове. Имаме наказани хора, дълго пътуване“, изрази оптимизъм Илиев.

Той коментира и предстоящото гостуване на ЦСКА в първия кръг от плейофите в Топ 6. „Червените“ са наказани и ще приемат „моряците“ на стадион „Георги Бенковски“ в Пазарджик.

„Най-добре беше да се играе в София пред публика. Някой път публиката вкарва напрежение в самите футболисти на домакините, не говоря конкретно за ЦСКА. Не знам защо са избрали Пазарджик, това променя пътуването, но това е“, завърши Илиев.