Нови два мача от 1/8-финалите за Купата на България ще се изиграят утре. От 14:30 часа Хебър приема Левски, а от 17:30 е двубоят Лудогорец - Локомотив Пд.

През септември „сините“ спечелиха с 1:0 двубоя си срещу Хебър. До момента тимът от Пазарджик е с пет поредни загуби от Левски, като всички те са били в елита на България. Само веднъж до момента предстоящите домакини са вкарвали гол на опонента си, като това се случва през 2000 година, когато падат с 1:4 на „Герена“.

Хебър си спечели мястото на осминафиналите, след като постигна минимална победа с 1:0 над Спортист Своге. След като продължи напред в турнира Купа на България, тимът от Пазарджик постигна и триумф с 1:0 над Славия, но след това обаче, пет поредни мача е без победа. През този период Хебър спечели само точка, която бе срещу Черно море и допусна загуби от Лудогорец, ЦСКА, Берое и ЦСКА 1948.

Левски победи Локомотив Пловдив (3:0) в последния си мач за първенство. За момента "сините" са на шестото място, на десет точки от лидерите ЦСКА и Черно море, а пък Хебър заема дванадесетата позиция. В първия си мач в турнира Купа на България отборът на Левски игра с доста нетипичен състав, заради множеството контузени футболисти, но въпреки това спечели с 3:1 срещу седмия във Втора Лига Дунав Русе.

Една от най-интересните осминафинални битки в турнира Купа на България ще бъде на „Хювефарма Арена“, където Лудогорец приема Локомотив Пловдив. Последният турнирен сблъсък между двата отбора бе през 2021 година, когато играха четвъртфинал. Тогава те не успяха да излъчат победител в редовното време, но в продълженията „Орлите“ стигна до триумф с 2:1. Пиерос Сотириу, Мавис Чибота, които вече не са част от Лудогорец, вкараха двата гола за „Зелените“. За „Смърфовете“ пък точен бе Георги Минчев, който през този отново се завърна в Локомотив, след кратък престой в латвийските Рига и Ауда.

Предстоящите опоненти стартираха участието си в надпреварата от 1/16-финалите. „Черно-белите“ бяха на път още там да отпаднат, след като с Добруджа направиха 2:2 през първите 90 минута, а в продълженията отбелязаха още три гола, два от които във вратата на втородивизионния тим, който от 17-та минута игра с човек по-малко. Лудогорец пък не срещна проблем в гостуването си ба Балкан Ботевград. Шампионът на България би с 4:0 съперникът си, който се подвизава в третото ниво.

В събота Локомотив Пловдив допусна втора поредна загуба, след като падна с 0:3 в гостуването си на Левски. Кръг по-рано „черно-белите“ също не успяха да вкарат гол, след като загубиха с 0:2 от Ботев Враца. Лудогорец също допусна поражение в 18-ия кръг, след като изненадващо Славия си тръгна с 3:2 от „Хювефарма Арена“. В неделя обаче „орлите“ размазаха с 5:0 Ботев Враца. Между тези два успеха, разградчани биха с 2:1 Спартак Търнава и се настаниха на втората позиция в Група H на Лига на конференциите.

Пълната програма на мачовете от 1/8-финалите за Купата:

Вторник

Арда - Литекс 4:1

Славия - ЦСКА 0:1

Сряда

14:30 ч, Хебър - Левски

17:30 ч, Лудогорец - Локомотив Пд

Четвъртък

14:30 ч, ФК ЦСКА 1948 - Берое

17:30 ч, Етър - Ботев Пловдив

От 18 ноември

Локомотив София - Спартак Варна 1:4 след дузпи (0:0)

Пирин Благоевград - Ботев Враца 2:1 сред прод. (1:1). /БГНЕС