Един от изпълнителните директори на ЦСКА – Филип Филипов, говори след успеха с 1:0 над Славия в 1/8-финален мач за Купата на България. Той заяви, че позицията на клуба е – Драгомир Драганов и Радослав Гидженов не иска да ръководят мачове на ЦСКА. Филипов изрази мнение, че „субективни фактори“ определят и влияят кой ще стане шампион през последните години.

„Според мен стана един грозен мач, който не беше хубав за гледане нито от нас, нито от феновете. Нашата задача днес беше да продължим за Купата на България. Не стана най-футболния мач и не мисля, че съдията по някакъв начин е ощетил отбора на Славия.

Не мога да дам обяснение за това, което е станало в тунела, защото не съм бил там. Бях горе. Докато сляза, всичко беше свършило.

Двата мача бяха различни. Всяка грешка за Купата е равно на отпадане. Основното беше да продължим и да се съхраним за следващия мач. Не мисля, че Лудогорец ще поиска отлагане на срещата. Един от техните директори го заяви. Ако Лудогорец поиска отлагане, ние нямаме право на мнение, защото в правилника се казва, че европейският участник има право на отлагане. Мисля, че мач в неделя ще има. Нашата позиция е, че нашият отбор не иска мачът да бъде ръководен от Драгомир Драганов и Радослав Гидженов, каквито информации се появиха.

Аз щом отворих съдиите видях Никола Попов. Ние сме последния отбор, който ще тръгне да променя съдии. Ние нямаме такива сили и взаимоотношения. Не знам дали ще ни уважат желанието за съдиите. И миналата година заявихме за Драганов, защото прави грешки в наш ущърб. Когато се бориш с шампион и имаш големи цели, нормално е да се правят грешки. В последните първенства субективни фактори влияят за излъчването на шампиона“, заяви изпълнителният директор на ЦСКА, цитиран от Тема спорт.

Снимка: Lap.bg