Аларма „От два стола на земята“ бе задействана в Ботев Пловдив. И затова спортно-техническият щаб на жълто-черните е провел специален разговор с тима. И е обяснил на играчите, че всички мачове до края на сезона са с еднаква важност.

В момента канарчетата могат да преследват квота за евротурнирите както от първенството, така и от купата. Ако завършат кампанията на седмо място в класирането, на което са в момента, те ще имат право да играят бараж за Лигата на конференциите срещу третия или четвъртия в подреждането. Ако пък спечелят купата на България, те ще добият право на участие в Лига Европа.

Ботев е на една ръка разстояние от достигане на финала и битка за трофея. Треньорът Душан Керкез и спортният директор Артур Платек обаче изискват пълна концентрация от тима върху предстоящия шампионатен сблъсък със Славия. Защото преследването на седмото място е също толкова важно, колкото достигането до последния сблъсък за купата. Затова и силите на основните играчи няма да бъдат пестени срещу белите.

Снимка: Lap.bg