Треньорът на Ботев Пловдив Душан Керкез логично остана много доволен от елиминирането на ЦСКА и класирането на финала за Купата на България. 

"Не можете да си представите какви са моите емоции. Имам рожден ден и се класирахме на финал. Феновете бяха нашият 12-ти играч. Поздравления и на Стамен Белчев. ЦСКА играе много по-добре при него, но ние бяхме добре подготвени. Страдахме, имахме нашите моменти и фантастичен Ханкич на вратата. Като погледнем и двамата мача, заслужихме да стигнем до финала. Двубоят се разви по нашия план, ранният гол и преднината от първата среща, дадоха увереност".

"Беше нормално ЦСКА да ни постави под натиск, те бяха фаворити и трябваше да се жертваме, да дадем повече от себе си, за да успеем. През тези дни опитвахме да подготвим отбора, да няма напрежение от пълния стадион, но това се обърна в наша полза. Днес видяхме два известни отбори от България, това беше европейски мач и тези моменти ще помогнат на българския футбол да се подобрява. Това означава много за мен, имаме шанс да се борим за трофей. Сега е важно да починем добре, да се подготвим за ЦСКА 1948, защото гоним и 7-то място и няма да е лесно", каза Керкез.

Снимка: Lap.bg