Ръководството на Ботев (Пловдив) е направило опит финалната среща в турнира за Купата на България по футбол да бъде преместена в Пловдив, информираха от клуба. В сблъсъка за трофея "канарчетата" ще се изправят срещу Лудогорец, като двубоят е насрочен за 15 май от 19:00 часа.

От "жълто-черния" клуб обявиха, че заедно с кмета на Пловдив Костадин Димитров са направили постъпки за евентуалното провеждане на мача на стадион "Христо Ботев" в града, но в крайна сметка финалът ще се играе по програма на Националния стадион "Васил Левски" в столицата.

"Въпреки усилията на нашия клуб и на кмета на гр. Пловдив г-н Костадин Димитров срещата да бъде преместена на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив, то в крайна сметка остава първоначалният план двубоят да се играе на Националния стадион „Васил Левски“, уточниха от Ботев (Пловдив) и обявиха, че в петък ще има среща между представители на двата клуба и органите на реда, след която ще бъде оповестена допълнителна информация относно билетите и организацията около провеждането на финала.

Предстоящият двубой между Ботев (Пловдив) и Лудогорец ще е третият финал за Купата на България между двата тима. До момента двата отбора имат по един успех в преките двубои за трофея, след като "орлите" триумфираха през 2014 година в Бургас, а "канарчетата" спечелиха финала през 2017 година отново в София.