Приятелката на Матс Хумелс Кати Фишер е категорична, че враждата между Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен е останала в Германия.

Според симпатичната "футболна съпруга" нежните половинки на германските национали нямат място в лагера на Бундестима.

"За мен световното първенство започва в сряда. Ще летя от Франкфурт за Порто Сегуро и познайте къде ще живея? Не, не с швейцарците на Отмар Хитцфелд, както се изписа. Няма да живея и при нашите момчета", написа Кати в колонката си за вестник "Билд".

"Лагерът в Бахия е табу за съпруги, приятелки, семейства и приятели. И с право. Ние футболните съпруги нямаме какво да търсим в лагера на мъжете ни и ще живеем на разстояние 30 километра от тях. В крайна сметка момчетата са там, за да спечелят титлата."

"Ясно е, че нашият отбор ще спечели купата само ако функционира по перфектен начин като един отбор. Също така е ясно, че съперничеството между Байерн и Дортмунд сред националите остана в Германия."

"Момчетата са абсолютни професионалисти, които гледат само от мач на мач. Финалът за купата е вън от главите им, вече мислят само за световното. Пълен напред!"

"Ние футболните съпруги се надяваме, че ще имаме право да се виждаме с мъжете си след техни победи. И най-важното: ще ви осигуря много снимки и клипчета от Бразилия", добави Кати Фишер.