В Шампионската лига Борусия Дортмунд е истинско страшилище, правейки най-добрия старт в историята на турнира след първите четири мача в груповата фаза.

Четири мача, четири победи, голова разлика 13:1 и предсрочно класиране за осминафиналите с почти сигурно първо място в групата.

В Бундеслигата обаче клубът показва коренно различно лице. "Жълто-черните" нямат и необходимия късмет, защото на официалния сайт беше обявено, че звездата Марко Ройс и вратарят Роман Вайденфелер са на път да пропуснат утрешния сблъсък с Борусия Мьонхенгладбах заради стомашен вирус.

Така Дортмунд е на път да излезе срещу "жребците" без тримата си капитани, защото титулярният носител на лентата Матс Хумелс отпада заради разтежение. Вчера Ройс и Вайденфелер изобщо не са тренирали с останалите, защото са били отпаднали.

"Стабилността се постига чрез избора на един и същи състав. Но в момента е невъзможно да го правим, защото ни се налага да правим ротации. Гладбах има брутална широчина на състава и в момента всичко им се получава, за разлика от нас", каза треньорът Юрген Клоп.

Борусия Мьонхенгладбах няма загуба в последните си 18 официални мача и единственият германски тим, заедно с Байерн, който няма загуба в три надпревари през кампанията.

Интересното е, че Марко Ройс се разписваше във всеки един от последните три мача на Борусия - за купата срещу Санкт Паули, срещу Байерн в Бундеслигата и срещу Галатасарай в Шампионската лига.