Универсалният футболист на Борусия Дортмунд Кевин Гроскройц определи представянето на отбора в Бундеслигата като неконтролируем физиологичен процес, за който наскоро говори и защитникът на българския национален отбор Николай Бодуров.

Още по темата

 

"Момчето за всичко" в Дортмунд Гроскройц, който допреди няколко години бе страстен фен на "жълто-черните" и не изпускаше техен мач от трибуните, призова в "Инстаграм" привържениците да помогнат на клуба да излезе от кризата.

След поражението с 0:2 от Айнтрахт Франкфурт феновете на Борусия не поздравиха своите играчи, като някои от запалянковците дори псуваха и показваха средни пръсти на футболистите. По-радикалните привърженици поискаха раздяла с някои играчи и треньора Юрген Клоп.

Ето какво написа Гроскройц, който може да действа по двата фланга както като полузащитник, така и като защитник.

"Здравейте, ултраси/фенове/приятели!

Много неща се казаха и изписаха. Като футболист не трябва да говориш или да пишеш в тази ситуация, а да си затвориш устата и да дадеш своя отговор на терена! Зная, че е точно така! Но исках въпреки това да кажа нещо.

За мен лично това също е една напълно нова ситуация, а също и за отбора. Но ние се вкарахме сами в тази л*****а ситуация, никой друг! Напълно разбирам реакцията ви след мача, макар да ме боли толкова много в душата.

От една страна заради моите приятели в трибуните, които са ядосани, бесни и тъжни. От друга страна заради мен и моите приятели, които сме на терена. ние чувстваме същото. Но вината е в нас самите!

Както вече казах, вашата реакция е напълно справедлива. Само не трябва да допускаме грешката, която беше направена от други клубове. Трябва да излезем заедно от кризата, не трябва да обиждаме или съсипваме определени футболисти.

Провалихме се като отбор и трябва да излезем от това положение като отбор! Сега става дума за клуба Борусия Дортмунд и за него трябва да дадем всичко от себе си!

Ние без това трябва да го направим, но имаме нужда и от вас. В противен случай ще станем като други клубове, които също не предполагаха, че ще се озоват в зоната на изпадащите и така и не излязоха от нея!

Извинете ме за дългото послание, но в момента се чувствам по този начин и всичко това идва от сърцето ми. Едно е сигурно: Борусия Дортмунд никога няма да изпадне!"