Попизпълнителят Роби Уилямс може да измъкне германския вицешампион Борусия Дортмунд от кризата в първенството, защото клубът му предложи работа.

Британският певец публикува на официалната си страница в социалната мрежа Фейсбук видео, на което признава, че е отегчен от кариерата си на изпълнител и че иска да си намери нормална работа.

"Обичам те, Германия. Винаги ще те обичам. Искам да правя нещо различно, да го правя в Германия... Обмислях три опции. Първата е футбол в Германия, но пък съм твърде стар. Или да правя нещо свързано с мода, но пък съм твърде дебел. Третата опция са колите - Германия има невероятни автомобили. Обадете ми се", сподели Уилямс.

<div id="fb-root"></div> <script>(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/bg_BG/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));</script>
<div class="fb-post" data-href="https://www.facebook.com/video.php?v=10152620887404107" data-width="466"><div class="fb-xfbml-parse-ignore"><a href="https://www.facebook.com/video.php?v=10152620887404107">Публикувано</a> от <a href="https://www.facebook.com/robbiewilliams">Robbie Williams</a>.</div></div>

Малко след това той получи отговор от официалния профил на Борусия Дортмунд.

"Роби Уилямс, за да бъдем честни: тук имаме всичко, от което се нуждаеш! Ако не искаш да бъдеш активен футболист, поне ще имаш възможността да гледаш вълнуващ футбол на един от най-красивите стадиони в света. По отношение на модата , ние можем да ти предложим екипи на "Пума", които са с различни размери и тъй като си падаш по това, имаме доста хубави коли на "Опел". Като цяло какво ще кажеш това да бъде новият ти офис", завършва посланието със снимка от птичи поглед на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Преди години Роби Уилямс се вклини в сърцата на феновете на Борусия Дортмунд. Той участваше в популярно германско предаване, в което беше помолен да съобщи резултатите от кръга в Бундеслигата, изговаряйки имената на отборите.

Когато стигна до кръвния враг на Борусия - Шалке, англичанинът буквално взриви залата, наричайки "миньорите" (на 1:05 от видеото долу) с неособено приятното за техните почитатели "FC Scheiße 04", което от немски се превежда "ФК Л***о".

<iframe width="420" height="315" src="//www.youtube.com/embed/6cEJNdGRT28" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>