Треньорът на вратарите на Германия Андреас Кьопке вдъхна кураж на стража на Борусия Дортмунд Роман Вайденфелер, който загуби титулярното си място на стадион "Сигнал Идуна Парк".

Наставникът на "жълто-черните" гласува доверие на резервата Мич Лангерак, който пази срещу Хофенхайм и Херта. Австралиецът остава пърпви избор на Клоп до края на полусезона, който приключва този уикенд.

"С Роман се чухме и аз го окуражих с няколко думи. Аз съм напълно убеден, че той ще играе отново през пролетта", каза Кьопке пред вестник "Билд".

"Цялата тази ситуация е трудна за всички в Дортмунд, тя засегна и някои от световните ни шампиони. Гроскройц например остана извън групата. В Борусия опитват всичко, за да се върнат на правилния път и сега Роман "изгоря". Разбира се, че за него е неприятно."

"Има ситуация, в които всичко върви против даден отбор. Точно това се случва с Дортмунд в момента. И сега не са важни личните интереси. В Борусия трябва някак си да намерят верния път и да се измъкнат от положението, в което се намират", каза още Кьопке.