Спортният директор на Байер Леверкузен Руди Фьолер призна, че не изпитва съчувствие към кризата в Борусия Дортмунд.

"Ако кажа, че изпитвам съчувствие към Борусия Дортмунд, това би било лицемерно. Радвам се. Радвам се не заради това, че те са толкова долу в таблицата, а заради това, че ние сме толкова далеч от тях", откровено заяви Фьолер пред вестник "Райнишен Пост".

"В началото на сезона ние искахме да скъсим дистанцията от Борусия Дортмунд и успяхме да го сторим. Борусия обаче все още се усеща като втория най-добър отбор в Германия."

"Заради сегашната си ситуация Дортмунд привлече Кевин Кампъл, плащайки 12-те милиона евро, заложени в клаузата му за откупуване.  Това е напълно в реда на нещата."

"Ние също проявявахме интерес към Кевин, но щяхме да излезем с оферта за него през лятото, когато цената му щеше да бъде по-малка. Заедно със заплатата му ние не можехме да си позволим такъв трансфер още тази зима", добави Фьолер.

Както е известно, Кевин Кампъл играеше в ред Бул Залцбург под ръководството на Роджър Шмидт, който сега води Леверкузен.

Кампъл става част от академията на "аспирините" още на 7-годишна възраст и през 2010 година става част от първия отбор. Той обаче не изиграва нито един мач за Байер. Пратен е под наем в Гройтер Фюрт, а през 2011 година подписва с Оснабрюк.