Борусия Дортмунд е сред отборите, които ще излязат с оферта за защитника на Манчестър Сити Мика Ричардс през лятото, пише вестник "Дейли мейл".

Бранителят играе под наем във Фиорентина, а в края на кампанията става свободен агент. Интерес към него има още от Ливърпул, Евертън и Уест Хям.

26-годишният бивш английски национал е измъчван от контузии, които му попречиха да се наложи на стадион "Етихад". в същото време той разкрива, че е отказала на Челси и Манчестър Юнайтед преди време.

"Имах шанса да отида в Челси преди пет години, както в Манчестър Юнайтед. Но чувствах, че няма да бъде правилно. Винаги съм се радвал на Сити", каза Ричардс пред вестник "Телеграф".

"Сити ми даде шанс, още когато бяха на 17 години. Но нямах късмет, защото когато успявах да навляза във форма, получавах контузии. В Сити щом се контузиш, оставаш извън състава за месеци."

"Ако ние не бяхме получили инвестициите, които имаме, навярно сега аз щях да бъда капитан на отбора. Където и да отида през лятото, искам да играя редовно. Не сатав дума за пари. Ако беше така, щях да преподпиша със Сити", добави Ричардс.